Cheque van 620 euro voor Dineke Prins uit Musselkanaal

MUSSELKANAAL - Dineke Prins stapt vrijdag 17 mei in Amsterdam op het vliegtuig naar Entebbe in Uganda.

door  Paul Abrahams

De 46-jarige inwoonster van Musselkanaal doet mee aan de Muskathlon in het Oost-Afrikaanse land. Haar naam staat op de startlijst van de halve marathon.

"De Muskathlon is een organisatie die zich samen met de stichting Compassion inzet voor kinderen in extreme armoede", vertelt Dineke. "Ik ben twee jaar geleden in Uganda geweest en ik heb daar verschrikkelijke dingen gezien en gehoord. Kinderen worden puur uit wanhoop letterlijk in het bos gedumpt of in een café achtergelaten. Ik heb kinderen gezien die aan aids lijden of ondervoed zijn. Te veel om op te noemen."

Om mee te mogen doen aan de Muskathlon moet 10.000 euro worden ingebracht. Daarnaast moeten de reis- en verblijfkosten van een paar duizend euro zelf betaald worden.

"Mijn motivatie is kinderen in armoede een kans geven om zich te kunnen ontplooien", benadrukt Dineke die inmiddels zelf drie kinderen in Uganda heeft 'gesponsord'. "Als ik door mijn Muskathlon één gezin kan helpen om uit de armoede te komen, wil ik mij daar in de komende maanden extra voor inzetten."

Vooralsnog gaat het crescendo met het inzamelen van geld. De teller staat inmiddels op 6715 euro. Het bedrag is vorige week verhoogd met 620 euro. Dineke is lid van Runners Stadskanaal. De vereniging houdt elk jaar de Huisman Warmtetechniek Triangel Marathon, waarbij leden drie avonden achter elkaar een afstand van zeven of veertien kilometer kunnen afleggen. Deelnemers kunnen een vrijwillige bijdrage doneren voor het goede doel.

"Omdat Dineke lid is van onze vereniging, hebben we gemeend haar project financieel te ondersteunen", vertelt Harm Kruit. "We hebben nog niet eerder zoveel geld aangeboden aan een goed doel."