De spooktrein dendert langs het station van de STAR in Stadskanaal

STADSKANAAL - Op donderdag 30 en vrijdag 31 augustus en op zaterdag 1 en zondag 2 september dendert de spooktrein met volle snelheid langs het station van de STAR in Stadskanaal.

De toneelvereniging UDI uit Stadskanaal bestaat 100 jaar en die mijlpaal wordt gevierd met een jubileumvoorstelling op een werkelijk prachtige locatie in de open lucht. Het station van de museumspoorlijn STAR ademt de sfeer van de jaren dertig van de vorige eeuw. Het publiek kan genieten van de thriller De spooktrein. Langs de rails tegenover het perron wordt een tribune gebouwd met plek voor 300 bezoekers. De geur van stoom, de gillende fluit, maar vooral de sensatie van de in het donker langs denderende stoomtrein laten een onuitwisbare indruk achter.

Enkele treinreizigers stranden in de wachtkamer van een klein afgelegen plattelandsstation. Ze moeten hier de nacht doorbrengen, omdat er die avond geen trein meer komt. De stationschef vertelt hen een beangstigend verhaal over een spooktrein die om middernacht het station passeert. Hij adviseert het gezelschap om weg te gaan. Ze besluiten toch te blijven. De gevolgen blijven dan ook niet uit ...

De voorstellingen op donderdag 30 augustus (try-out), vrijdag 31 augustus, zaterdag 1 september en zondag 2 september beginnen om 20.15 uur. Een ticket kost 17,50 euro in de voorverkoop, aan de kassa moet 20 euro worden betaald.