Overlijden atleet overschaduwt 22ste editie van de Monnikentocht van Ter Apel naar Bourtange

TER APEL - Afgelopen zaterdag hebben 238 deelnemers meegedaan aan de 22ste editie van de Monnikentocht van Ter Apel naar Bourtange.

In Ter Apel gingen 's morgens 126 hardlopers en wandelaars van start voor de afstanden van 33 kilometer en meer. In Sellingen waren dit er 112 voor de onderdelen 17 kilometer wandelen en 19 kilometer hardlopen. Opvallend was veel wandelaars zich hebben aangemeld voor de route van 17 kilometer. Waarschijnlijk door de warmte van de afgelopen weken bleef het aantal hardlopers achter bij voorgaande edities.

Veel blije gezichten waren te zien bij de finish in de vesting Bourtange na de puike prestatie. De mooie omgeving maakte indruk op de deelnemers.

Het sportfestijn is echter bij zowel deelnemers als organisatie overschaduwd door het plotselinge overlijden van een hardloper. Vlak na de start in Ter Apel werd de 71-jarige atleet onwel. Direct is door leden van het organisatiecomité - en daarna door ambulance medewerkers - begonnen met reanimeren. Ook medewerkers van de traumahelikopter en politieagenten hebben hulp geboden. Dit heeft niet meer mogen baten. De deelneming van de organisatie gaat uit naar familie, vrienden en bekenden.

Meer foto's van Egbert Euving zijn te bekijken op Monnikentocht 2018