Vakantiespelweek in Onstwedde: Helemaal Hollands

ONSTWEDDE - Tijdens de laatste week van de zomervakantie staat Onstwedde weer in het teken van de traditionele vakantiespelweek.

Maar liefst 182 kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze begeleid worden door circa 45 vrijwilligers van 15 jaar en ouder.

Van maandag 27 tot en met vrijdag 31 augustus wordt geknutseld, gaan de kinderen sporten en wordt bovenal veel plezier gemaakt. Het thema is dit jaar 'Helemaal Hollands'.

Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee aan de vakantiespelweek.

Het spits wordt maandag afgebeten met het maken van typische Hollandse knutselwerkjes. Daarnaast vindt een speurtocht plaats met oud Hollandse spelletjes. Op dinsdag staan sport en spel centraal op het voetbalveld, bij het zwembad en in de sporthal. Op de woensdag staat een uitstapje naar Drouwenerzand op het programma.

De vakantiespelweek wordt donderdag voortgezet met een oud Hollandse markt. Op vrijdag kunnen de kinderen genieten van verschillende spellen, luchtkussens en wateractiviteiten. Het evenement wordt 's avonds afgesloten met een optocht, waarbij alle jongens en meisjes feestelijk zijn verkleed.

Kijk voor meer informatie op de website www.vakantiespelweek.nl