Westerwolds voetbalkampioenschap | Westerwolde verliest met 3-1 van ASVB

VLAGTWEDDE/BLIJHAM - Als voorbereiding op de competitie wordt deze week om het Westerwolds voetbalkampioenschap gestreden.

Dinsdagavond 21 augustus was de eerste speelavond en voor Westerwolde stond de wedstrijd tegen kersverse tweedeklasser ASVB op het programma.

Dat de ‘Witte muizen’ uit Blijham intussen twee klassen hoger voetballen dan Westerwolde, was in het veldspel duidelijk te zien. Het team van trainer Loek Swarts, die in de zomer Westerwolde verruilde voor ASVB, was met name technisch de betere ploeg. Echter, in de afwerking lukte het vooralsnog niet om de herstelde keeper Henk Hebers van Westerwolde te passeren.

Westerwolde kwam dan ook verrassend op voorsprong. Vanuit een vrije trap vanaf de rechterkant legde Kevin v.d. Laan de bal precies tussen de keeper en de verdediging van ASVB, waarna het voor de instormende Henri Boekelo een koud kunstje was de goalie van de huisploeg te passeren.

Toch ging ASVB met een 2–1 voorsprong de rust in. Door een moment van minder attent verdedigen en later enigszins slordig balverlies op het middenveld (waardoor er een situatie van zes tegen twee spelers ontstond) wisten zij de achterstand om te buigen in een kleine voorsprong.

In de tweede helft wist de thuisploeg nog een keer koppend bij de tweede paal te scoren, waardoor uiteindelijk een 3–1 overwinning voor de mannen uit Blijham op het prachtige scorebord kwam te staan. Door de snel invallende duisternis zag arbiter Bulthuis uit Siddeburen zich genoodzaakt de wedstrijd zes minuten eerder dan reglementair de bedoeling is af te fluiten.

Donderdagavond 23 augustus wordt het toernooi voortgezet met de wedstrijden van de tweede ronde. Westerwolde speelt dan in Vlagtwedde op sportpark De Barlage tegen Wedde 2 (aanvang 19.30 uur) dat thuis met 3 – 2 verloor van JVV. Hierdoor speelt JVV donderdagavond thuis tegen ASVB. De beide overige wedstrijden zijn Bellingwolde 2 (dat ASVB 2 vervangt) tegen Wedde en FC Ter Apel ’96 thuis tegen Bellingwolde.

Zaterdag 25 augustus vinden dan vanaf 17.00 uur de verschillende finalewedstrijden plaats op het sportpark bij het organiserende Bellingwolde.