Overnachten op de binnenplaats van het Gevangenismuseum in Veenhuizen

Wie durft een nachtje te bivakkeren in bajesdorp Veenhuizen? Niet geschikt voor bangeriken!

In het laatste weekend van de zomervakantie kan een nachtje gekampeerd worden op de binnenplaats van het Gevangenismuseum. Er staat deze nacht heel wat te gebeuren….

Vrijdagmiddag 31 augustus is er tijd om de tent op te zetten en een kijkje te nemen in het museum. Na sluitingstijd gaan de hekken op slot en dan zit iedereen echt opgesloten. De kampeerders staat van alles te wachten: na de gezamenlijke bajeshap volgt een spannend uitbraakspel. Met bloedstollende verhalen rond het kampvuur wordt de nacht afgesloten en zoekt iedereen zijn of haar tent op. Er loopt een strenge

bewaker rond om te controleren of niemand ontsnapt. Na het bajes-ontbijt wordt iedereen op zaterdag 1 september weer vrijgelaten, een ervaring rijker.

Voor het kamperen zijn alleen een tentje en slaapspullen nodig, voor de rest wordt gezorgd.

De bajescamping is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. Aanmelden kan via een mail: info@gevangenismuseum.nl

De kosten bedragen 36 euro, kinderen tot en met 12 jaar betalen 29 euro. Dat is inclusief een bezoek aan het museum, warme bajeshap, ontsnappingsspel, snacks en ontbijt.