Week der Besten in Vlagtwedde staat in het teken van Hollywood

VLAGTWEDDE - Van zaterdag 18 tot en met zondag 26 augustus staat Vlagtwedde weer in het teken van de Week der Besten.

De feestweek staat voor de 26ste keer op de agenda. Acht dagen lang volop feest en vertier. Ook dit jaar heeft het bestuur van de Week der Besten weer een gevarieerd programma in elkaar gezet met daarin vertrouwde maar ook nieuwe evenementen.

Dit jaar heeft de Week der Besten het thema Hollywood. Buurtverenigingen zijn inmiddels druk doende om straatversiering in dit thema te maken en zichzelf daarmee te presenteren tijdens de feestweek. Gedurende de week komt ook tijdens evenementen dit thema duidelijk naar voren. Op dinsdag 21 augustus is er bijvoorbeeld een Drive-in bioscoop. Vanuit de auto met een bak popcorn een film kijken, 'Amerikaanser' wordt het niet.

Naast de Drive-in bioscoop staan er meer nieuwe onderdelen op het programma. Zo wordt door de winkeliersvereniging vanwege hun 100-jarig bestaan een 10-kamp gehouden. Het affiche vermeldt verder voor de eerste keer een Color Run, Dunk Tank en een Bonte Avond.

Natuurlijk kan de Week der Besten niet zonder een aantal vertrouwde evenementen. Deze vormen al jaren het karkas van de succesvolle feestweek. Hierdoor kan iedereen, van jong tot oud, meedelen in de feestvreugde. De Profile Tyrecenter Heuver Truckrun, de braderie, de Historische TT, de Flexiplus Facility Group Mudrun en de kinder- en seniorenmiddag ontbreken niet deze jaargang.

De Week der Besten staat daarnaast bekend om de vele recordpogingen. Dit jaar gaan waaghalzen de strijd aan met 48 uur Paal Zitten, 48 uur Tandem Rijden en 5 kilometer jongleren.

Vooral aan het einde van de week komen verschillende artiesten richting Vlagtwedde om in de feesttent en diverse horecagelegenheden een feestje te bouwen. Dit jaar komen onder andere Kraantje Pappie, Ancora, DJ Roy, Lucas en Gea, Coverband 5th Wheel, Kisjes Kearls en de diskjockey's van Qmusic Foute Party optreden tijdens de 26ste editie van de Week der Besten.

Kijk voor meer informatie op de website www.weekderbesten.nl