NK bommetje in Bad Noord in Stadskanaal

STADSKANAAL - Nog ruim twee weken, dan wordt in Bad Noord het NK bommetje gehouden.

door Paul Abrahams

Op zaterdag 1 september om precies te zien. Wie maakt vanaf een hoogte van drie meter de hoogste plons, mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen en gaat met de bloemen en de beker naar huis?

"De inschrijving is inmiddels van start gegaan", vertelt Aletta Wubs van Stichting Zwembad Noord Stadskanaal. "De eerste namen staan op de lijst. Het Nederlands kampioenschap is de feestelijke afsluiting van het seizoen en één van de hoogtepunten van het activiteitenprogramma. Niet alleen inwoners van Stadskanaal-Noord doen mee, maar we krijgen aanmeldingen uit de wijde regio."

Er wordt vanaf 16.00 uur gestreden in twee rubrieken: jeugd tot en met twaalf jaar en dertien jaar en ouder. "Iedereen springt één keer en de beste deelnemers gaan vervolgens naar de finale. Daarnaast wordt een originaliteitsprijs uitgereikt aan een deelnemer met het leukste kostuum."

Een belangrijke taak is weggelegd voor de drie juryleden, die vanaf het speciale podium hun ogen goed open moeten houden en met behulp van een meetlat het klassement samenstellen. Hans Broekhuis, hij is voorzitter van Stichting Zwembad Noord Stadskanaal, is één van de juryleden. De twee andere namen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Aanmelden voor het NK bommetje kan bij de kassa van Bad Noord. U wilt aanvullende informatie? Bel dan even 0599-612070.