Derde editie Run & Ride in Onstwedde

ONSTWEDDE - De derde editie van Run & Ride in Onstwedde werpt haar schaduw vooruit. Het sportfestijn vindt plaats op zaterdag 15 september.

De derde editie van Run & Ride in Onstwedde werpt haar schaduw vooruit. Het sportfestijn vindt plaats op zaterdag 15 september.

door Paul Abrahams

De inschrijving komt langzaam maar zeker op gang en de eerste dertig teams hebben zich inmiddels al aangemeld.

Aan de ijzersterke formule is niet gesleuteld, vertellen Dorien Smith en Tanja Nieboer. Samen met nog enkele andere leden van manege De Driesporen in Onstwedde nemen zij de organisatie van Ride & Run voor hun rekening. "Een ruiter en een hardloper leggen gezamenlijk een vooraf uitgezette onverharde route van 5 of 10 kilometer af in het prachtige natuurgebied Westerwolde. Start en finish zijn bij manege De Driesporen in Onstwedde. Bij de voorinschrijving moet ook de verwachte eindtijd worden gemeld. De snelste combinaties gaan het eerst van start, zodat teams elkaar zo weinig mogelijk hoeven in te halen. Veel ruimte is er namelijk niet. Elke twee minuten klinkt een startschot. Deelnemers weten van te voren precies wanneer ze vertrekken. En heel belangrijk: het is de bedoeling dat paard en ruiter en de hardloper samen onder het finishdoek door lopen."

De eerste editie van Ride & Run bracht 60 deelnemers op de been en vorig jaar bleef de teller steken op zo'n 70 combinaties. "Fijn dat het aantal deelnemers is gestegen, maar we zijn vooral blij met de vele positieve reacties van de ruiters en de hardlopers. Niet alleen over de organisatie, maar ook over het prachtige parcours. We zien straks in september dan ook weer veel bekende gezichten aan de start, maar er komen ook debutanten in actie. En de cirkel wordt steeds groter. Opmerkelijk is dat de meeste combinaties zich tot dusverre hebben ingeschreven voor de tien kilometer."

Zowel Dorien als Tanja verwachten dat nog enkele tientallen teams zich in de komende weken gaan aanmelden. "We hebben veel mensen gesproken die zeggen dat ze (weer) meedoen, ze moeten alleen nog even achter de computer gaan zitten om de inschrijving te regelen. Dat was vorig jaar ook zo. Eerlijk gezegd hopen we op tachtig combinaties, dat is voor ons nog goed te behappen en de deelnemers hoeven ook niet lang te wachten op de prijsuitreiking."

's Morgens komen de teams in actie die zich hebben aangemeld voor de vijf kilometer en 's middags is het de beurt aan de combinaties die tien kilometer voor de kiezen krijgen. Om half tien klinkt het eerste startschot.

De kosten bedragen 17,50 euro per team. U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden als team voor Ride & Run? Kijk dan even op de website www.rideenrunonstwedde.jimdo.com