Zonovergoten atelierroute de Beetse ter Borg

SELLINGEN - Afgelopen zaterdag en zondag vond de twaalfde editie van de atelierroute de Beetse ter Borg plaats en daarmee de afsluiting van de artistieke evenementen van Kunstdorp Sellingen.

"En wéér waren ze er allemaal", glundert Nelleke Dragt. "De enthousiaste, professionele en amateur kunstenaars en cursisten. De één al jaren en ervaren op het pad der kunsten, de ander voorzichtig de eerste schreden zettend. Allemaal hetzelfde doel dienend en delend; de passie voor de kunst en kunstnijverheid. En nooit te moe om te vertellen over wat ze beweegt en drijft om als maar weer te putten uit nieuwe inspiratie. De drang om te doen en de drive om bezig te blijven."

"En natuurlijk de bezoekers", vervolgt Nelleke. "Zonder hen geen route. Iets minder dan verwacht door de warmte maar in grote getale en veelal op de fiets op deze stralende dagen. Sommigen voor het eerst en de meesten op herhaling, maar allemaal vol bewondering en enthousiasme voor wat er te zien was."

"Op de terrassen was er plaats voor muziek, maar ook voor een sfeer van ontspanning, het uitwisselen van ervaringen en ook viel er de verrassing te beluisteren van de ontmoeting. Spontane uitroepen en begroetingen; hé, jij ook hier. En; wat leuk, lang niet gezien. In gesprek met elkaar maar ook stil genieten van rust, ruimte, kunst en cultuur."

De exposanten waren enthousiast over de verwennerij van de zeer gastvrije locatiehouders, besluit Nelleke. "Ook het publiek werd zeker niet vergeten. Op veel plaatsen waren extra watertjes met verschillende smaakjes neergezet en stonden verfrissende snoepjes. Alles werd uit de kast getrokken om de zeer warme dagen te doen slagen. De EHBO had gelukkig weinig te doen en ook de waarschuwingen 'niet roken en voorzichtig met vuur' werden ter harte genomen. Kortom zowel organisatie, locatiehouders, exposanten en publiek kunnen terug kijken op een geslaagd weekend."