Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten zoeken samen vrijwilligers in Westerwolde

SELLINGEN - Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer in Westerwolde slaan de handen ineen en gaan samen op zoek naar extra vrijwillige excursieleiders in Oost-Groningen.

De huidige vrijwilligersgroepen bij Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer bestaan uit een kleine kern vaste vrijwilligers die zich frequent inzetten voor de natuur. "We organiseren regelmatig excursies en andere activiteiten in de streek, maar komen soms ‘handjes’ te kort", vertelt boswachter Anneke Epping van Staatsbosbeheer. "We zijn daarom op zoek naar enthousiaste mensen die ons willen ondersteunen met het organiseren van activiteiten en excursies voor zowel volwassenen als kinderen."

"Een voorwaarde is dat mensen lol in het vrijwilligerswerk hebben en enige algemene kennis van flora en fauna", vult boswachter Renée Nitters van Natuurmonumenten aan. "Je hoeft echt niet alle planten en dieren te kennen. De bereidheid om het te leren, liefde voor de natuur en dat met enthousiasme over willen brengen aan anderen vinden we als boswachters het allerbelangrijkste."

Beide organisaties willen het activiteitenaanbod in Westerwolde ook vooral uitbreiden met bijzondere arrangementen met ondernemers uit de omgeving. "De (nieuwe) vrijwilligers worden actief betrokken bij de ontwikkeling er van. Daarom is creativiteit en improvisatievermogen een welkom talent. Vrijwilligers worden afwisselend ingezet bij Staatsbosbeheer en bij Natuurmonumenten."

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden als vrijwilliger? Kijk dan op de website www.staatsbosbeheer.nl of www.natuurmonumenten.nl Bellen mag ook met boswachter Anneke Epping van Staatsbosbeheer, 06-20357586 of met boswachter Renée Nitters van Natuurmonumenten, 06-54295276.