Boetiek Armslag in Stadskanaal drie weken gesloten

STADSKANAAL - In verband met vakantie is Boetiek Armslag in Stadskanaal gesloten van maandag 6 tot en met zondag 26 augustus.

Daarna staan de bijna dertig enthousiaste vrijwilligers weer klaar om klanten te helpen die het financieel gezien niet zo breed hebben.

"We hebben een drukke periode achter de rug", meldt Carla Hopkes. Zij is secretaris van de Stichting Armslag die inmiddels al 1500 klanten heeft ingeschreven met een inkomen tot 120 procent van het minimumloon. "Zo hebben we bijvoorbeeld in de maand juli meer dan 3100 kledingstukken, schoenen en beddengoed weggegeven. Maar klanten kunnen ook terecht voor bijvoorbeeld sieraden, klein huisraad, babyspullen en speelgoed."

"Alle goederen die worden ingebracht worden door de vrijwilligers zorgvuldig uitgezocht, gewassen en gestreken", vervolgt Carla. "Helaas worden ook vieze, kapotte en niet draagbare afgegeven en vinden we ook zakken met rommel voor de deur. Dat is heel teleurstellend, want dat is natuurlijk niet de bedoeling."

Inmiddels zijn de voorbereidingen van start gegaan voor de modeshow die op 1 september tijdens het Leer & Doe Festival in Stadskanaal wordt gehouden. "We zijn nog op zoek naar modellen die de kleding willen showen. Na afloop van de modeshow mogen ze de kleding mee naar huis nemen."

Aanmelden als model voor de modeshow kan in de winkel van Boetiek Armslag aan de Nederlandlaan in Stadskanaal.