Debuutroman Peter M. Kuiper uit Drouwen heet De Godendochter

DROUWEN - Hunebedden blijven inspireren en niet alleen tot een Hunebed Highway.

Dat bewijst Peter M. Kuiper uit Drouwen in zijn debuutroman ´De Godendochter´ die op 26 juli is verschenen bij uitgeverij Zilverspoor, een dag voor zijn 44ste verjaardag en daarmee het mooiste cadeau dat hij kon wensen.

Peter M. Kuiper is een Nederlandse schrijver, met liefde voor science fiction, avonturen en thrillers. Zijn debuut is doorspekt met geschiedenis, complottheorieën, goden en aliens. Hij neemt je op overtuigende wijze mee op avontuur. De geschiedenis van zijn eigen omgeving, Drenthe en Groningen, verweeft hij op verrassende wijze in dit spannende verhaal waarin het Hunebed een belangrijk startpunt is van het avontuur van de hoofdkarakters.

"Als kind lag ik ‘s avonds met een zaklampje onder de dekens al te lezen in de boeken van Isaac Asimov. Ik groeide op in Borger, waar we speelden bij de hunebedden. De verhalen die je daarvan meekrijgt, stimuleren je fantasie."

Het verhaal

Sinds het begin der tijden hebben de goden ons gebruikt als slaven, maar daar kwam een einde aan toen Atlantis zonk en de straffen voor de verraders tot aan het einde der tijden zouden duren. Totdat de Godendochter werd ontdekt …

Helena woont sinds kort in de oude stad Groningen, waar ze aan het conservatorium studeert en voor haar vriendin en huisbaas Suzan werkt. Op een winterse ochtend verandert haar leven voorgoed. Suzan weet Helena net op tijd te redden. Ze vluchten naar Suzans vriend dr. Wo. Daar ontdekt ze wie ze werkelijk is en begint de zoektocht, via het hunebed in Borger, naar de ‘oude goden’ ...

Het boek kost 18,95 euro en is te koop bij Bruna Borger, Bol.com en andere (web)winkels.