Inwoners Borger-Odoorn krijgen een PMD container

EXLOO - Alle 11.000 huishoudens in Borger-Odoorn ontvangen deze maand een PMD-container voor verpakkingsafval. De container mag worden gevuld met bijvoorbeeld plastic tasjes, conservenblikken en melkpakken.

Fractievoorzitter Roelof Tuin (CDA) lanceerde enige tijd geleden het idee voor het invoeren van de PMD-container met een motie in de gemeenteraad. Met succes, want vorige week mocht Tuin zijn eigen PMD-container in ontvangst nemen. Wethouder Freek Buijtelaar kwam de container samen met DVL Milieu afleveren op zijn woonadres in Valthermond.

Roelof Tuin: "Uit een door ons geïnitieerd onderzoek kwam naar voren dat inwoners graag wilden overstappen van zakken naar een container. De zakken gaan snel kapot en ongedierte kan er gemakkelijk bij. Bovendien waaiden de zakken bij harde wind over de straat. We hopen dat de container leidt tot nog meer bewustwording van de hoeveelheid afval die we in een huishouding produceren. Gelukkig daalt het gewicht per huishouden in onze gemeente wel, maar het doel is dat nog verder omlaag te brengen."