Studenten Noorderpoort ontwerpen 'ultieme bank'

STADSKANAAL - Om de leefbaarheid in de gemeente te vergroten zijn Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal, gemeente Stadskanaal en wooncorporatie Lefier de samenwerking aangegaan voor het plaatsen van bankjes die door studenten zijn ontwikkeld.

Studenten van Noorderpoort werden uitgedaagd om een ‘ultiem bankje’ te ontwerpen voor op het schoolplein. Dit ontwerp viel dusdanig in de smaak dat de gemeente Stadskanaal en Lefier aangegeven hebben ook enkele bankjes in projecten te willen plaatsen.

Afgelopen jaar zijn de studenten van Noorderpoort voor een uitdaging gesteld: ontwerp een ‘hufterproof’ en flexibel in te zetten bankje, die kan worden gebruikt voor het nieuwe schoolplein van de school. Uit 36 ontwerpen heeft een jury drie ontwerpen gekozen die vervolgens verder werden uitgewerkt. Het winnende bankje heeft inmiddels een plek gekregen op het nieuwe schoolplein.

Naast de plaatsing van het bankje op het schoolplein, hebben ook de gemeente Stadskanaal en Lefier interesse getoond in het bankje en gelijk enkele exemplaren besteld. De eerste twee bankjes worden woensdag 18 juli om 16.00 uur onthuld bij de nieuwe jeu-de-boulesbaan van de Drouwenerhof in Stadskanaal, in samenwerking met Cosis. Ook staat de plaatsing van bankjes in Musselkanaal, Onstwedde, Maarsveld en Maarswold op de planning.