Inwoners Borger-Odoorn krijgen deze maand een PMD-container

EXLOO - Alle huishoudens in Borger-Odoorn ontvangen in juli een PMD-container voor verpakkingsafval.

De gemeente levert hiermee een bijdrage aan een duurzamere samenleving, want de container maakt het scheiden van afval gemakkelijker.

Raadslid Roelof Tuin lanceerde enige tijd geleden het idee voor het invoeren van de PMD-container met een motie in de gemeenteraad. Met succes, want op donderdag 19 juli kan Tuin zijn eigen PMD-container in ontvangst nemen. Wethouder Freek Buijtelaar gaat dan samen met DVL Milieu de container afleveren aan zijn woonadres in Valthermond.

Buijtelaar is tevreden over de duurzame instelling van de inwoners van zijn gemeente, maar levert ook graag zelf een bijdrage: "We zien dat het steeds beter gaat met de afvalscheiding. En dat willen we blijven stimuleren. Daarom ben ik blij dat we met de PMD-container het nog gemakkelijker kunnen maken voor onze inwoners. Ook omdat het gaat om het bevorderen van de duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel van de waarden die wij nastreven als Cittaslowgemeente. Dat laten we ook zien met het opvallende oranje logo van Cittaslow op de deksel met de slogan Samen zijn we duurzaam!"

In de periode tot 27 juli ontvangen ongeveer 11.000 huishoudens in Borger-Odoorn hun PMD-container. De gemeente verwacht dat de invoering van de PMD-container de resultaten van de afvalscheiding gunstig gaat beïnvloeden.