Beachtennis toernooi op het strand van het Pagedal in Stadskanaal is volgeboekt

STADSKANAAL - De vierde editie van Bouwbedrijf Speelman Beachtennis Kanaalstreek is met 128 deelnemers volgeboekt.

door Paul Abrahams

Het sportevenement  wordt van vrijdag 13 tot en zondag 15 juli gehouden op het strand van het Pagedal in Stadskanaal. Het toernooi wordt wederom georganiseerd door  de tennisverenigingen STB Stadskanaal, GSM Nieuw-Buinen en Uneswido Onstwedde.

"We zijn indertijd begonnen met zo'n 60 deelnemers en twee jaar geleden stond de teller op meer dan 80 namen", vertelt Erik van der Laan. "Twaalf maanden geleden hebben 108 tennissers meegedaan en nu dus 128 deelnemers. We blijven groeien en dat is hartstikke mooi."

Vrijdagmorgen wordt begonnen met het aanleggen van de acht tennisvelden van zestien bij acht meter - dezelfde afmeting als een beachvolleybalveld - en ook wordt een grote tent geplaatst. Tevens wordt gecontroleerd of geen scherpe voorwerpen als onder (veel) meer glas en bierdoppen in het zand liggen die de tennissers kunnen verwonden. De deelnemers dragen namelijk geen schoenen. Om vandalisme te voorkomen, houden leden van de Scouting Stadskanaal 's nachts een oogje in het zeil.

Het toernooi begint vrijdagavond om 18.00 uur. Op zaterdag en zondag komen de eerste deelnemers 's morgens om half tien in actie. De prijsuitreiking is zondagmiddag om vier uur. Daarna treden Jasper Stuut en Lisa-Mae de Vries op en vanaf vijf uur kan met elkaar naar de finale van het WK voetbal worden gekeken.

"De deelnemers worden afhankelijk van de speelsterkte in poules ingedeeld", vervolgt Van der Laan. "Elk koppel speelt zeven wedstrijden. Het schema is bekend en iedereen weet hoe laat de wedstrijd ongeveer begint. We verwachten dat elke wedstrijd ongeveer 35 minuten duurt."

Langzaam maar zeker wordt de cirkel steeds groter. Deelnemers komen inmiddels niet alleen uit de Kanaalstreek, maar ook uit omliggende plaatsen als bijvoorbeeld Veendam, Pekela en Groningen.