Gemeente Borger-Odoorn en Rabobank Het Drentse Land zetten in op seniorensport

EXLOO - Donderdag 5 juli tekenden directievoorzitter van Rabobank Het Drentse Land Koen Ronner en wethouder sport Niek Wind van gemeente Borger-Odoorn een intentieovereenkomst waar beide partijen zich nadrukkelijk inzetten voor de senioren in de gemeente Borger-Odoorn.

Gezond en fit ouder worden is het doel achter de intentieovereenkomst tussen beide partijen. Niek Wind vindt het sociale aspect belangrijk: "Het is mooi dat we samenwerken met andere partijen in de omgeving. Door onze krachten te bundelen met de Rabobank kunnen we meer mensen laten meedoen in de samenleving."

Concreet betekent de intentieverklaring dat er geld beschikbaar komt voor een combicoach seniorensport. Hij of zij komt in dienst bij de gemeente Borger-Odoorn om beweging en ontmoeting te stimuleren bij de senioren in de gemeente. Met het klimmen van de jaren wordt het op peil houden van de fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Daarnaast is het sociale aspect minstens zo belangrijk om eenzaamheid tegen te gaan. Door senioren op fitheid te testen ervaren ze hoe fit en gezond ze zijn en wat ze kunnen doen om dit te behouden of te verbeteren. Daarnaast maken ze kennis met nieuw en bestaand beweegaanbod en leren ze meer mensen uit hun omgeving kennen.

Deelname aan het kennismakingstraject is gratis. Na dit traject kunnen de deelnemers instromen in bestaand aanbod van de verschillende seniorensportorganisaties in de gemeente.

De inzet van een combicoach senioren is inmiddels een beproefd concept. Petra van de Bosch is als combicoach al enige tijd werkzaam in de gemeente Borger-Odoorn. Daarvan zijn de resultaten zichtbaar. In de regio Odoorn/Valthe/Exloo zijn 45 senioren doorgestroomd naar regulier sportaanbod. In Valthermond en 2e Exloërmond hebben 40 senioren deelgenomen aan het kennismakingstraject. Het project Gezond en Fit ouder worden wordt na de zomer ook in de regio Nieuw Buinen en Borger gehouden. Zowel de Rabobank als de gemeente Borger-Odoorn maken zich op deze manier sterk voor een meer vitale samenleving.