FC Emmen gaat zich inzetten voor de Freddie Pranger Memorial

STADSKANAAL - De kersverse eredivisionist FC Emmen wordt, in samenwerking met haar maatschappelijke stichting Naoberschap United, ambassadeur van de Freddie Pranger Memorial, het internationale G-voetbaltoernooi van SJS uit Stadskanaal.

Op zaterdag 1 september wordt tijdens de openingsceremonie van het toernooi de samenwerking officieel bekrachtigd. FC Emmen is die dag prominent aanwezig met een aantal selectiespelers, de mascotte Sibi en zorgt dat elke speler een goed gevulde goodiebag ontvangt.

FC Emmen en SJS zien de verbintenis als een logisch gevolg van haar maatschappelijke rol in de samenleving. FC Emmen draagt dat uit met de stichting Naoberschap United, terwijl SJS zich al jaren inzet voor het G-voetbal. Daarnaast vervult SJS een actieve rol in de Parkwijk in Stadskanaal, de wijk waar de zaterdagclub is gevestigd. FC Emmen stelt vanuit haar eigen netwerk, mensen, materieel en publiciteit beschikbaar om het evenement nog meer uitstraling te geven.

De Freddie Pranger Memorial is een voetbaltoernooi voor voetballers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en wordt georganiseerd door SJS uit Stadskanaal. Het toernooi heeft zich in een paar jaar tijd ontwikkeld tot een van de grootste G-voetbaltoernooien in Nederland en is met afstand het grootste in het noorden. Er doen meer dan 300 G-voetballers mee uit Nederland, België en Duitsland. Het evenement vindt elk jaar op de eerste zaterdag van september. Dit jaar op 1 september.

Naast ambassadeur FC Emmen zijn prominenten als Foppe de Haan, Ron Jans en Nelli Cooman lid van het aanbevelingscomité.