Debuutalbum Zadar van Vayndog is te koop

STADSKANAAL - Een maand later dan gepland is het zover; de release van het debuutalbum Zadar van Vayndog. Een rockalbum waar de Veenkoloniën en omstreken trots op kunnen zijn.

Een maand later dan gepland is het zover; de release van het debuutalbum Zadar van Vayndog. Een rockalbum waar de Veenkoloniën en omstreken trots op kunnen zijn.

Trots als een pauw is Richard Veen zelf, de man die schuilgaat achter de naam Vayndog, in ieder geval. Samen met bassist (tevens steun en toeverlaat) André van der Werf en drummer Bob Philipse nam hij veertien eigen nummers op.

Dat gebeurde op ongebruikelijke wijze, namelijk thuis met behulp van de laptop als opnamestudio. Aan de basistracks die Veen op die manier vastlegde, werden pas later de basgitaar en de drums toegevoegd. Het omgekeerde proces had een bijzondere sfeer en klank tot gevolg.

Na voltooiing van de opnames zijn de tracks door Veen en Van der Werf gemixt in een studio. Tot slot is het geheel nog gemastered.

Het album is vernoemd naar de Kroatische kustplaats Zadar, waar een zeeorgel continue veranderende klanken voortbrengt door de golfslag en de wind. Veen spiegelt zich aan het zeeorgel, omdat ook hij klanken (zijn songs) produceert door wat hij meemaakt, hoort, leest.

De LP versie van Zadar bevat dertien songs, de CD heeft nog een extra bonustrack.

Via de mail richardveen@live.nl of Facebook kan de LP voor 14 euro en de cd voor 10 euro (exclusief verzendkosten) worden besteld.

De LP is desgewenst ook te koop in de platenzaken Plato en Elpee in Groningen), CD Vanderveen in Assen en Evelyn Novacek in Hoogezand.