Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen steunt 34 projecten voor bijna 110.000 euro.

STADSKANAAL - Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen heeft in de vergadering van 18 juni 109.038 euro beschikbaar gesteld voor 34 projecten op het gebied van cultuur, natuur en wetenschap in de provincie Groningen.

In Stadskanaal heeft Stichting Kunstenschool ZG 1.500 gekregen voor het educatieproject Kiwanis Kindermuziekweek en Stichting Museum Klooster Ter Apel heeft 3.267 euro gekregen voor het digitaliseren van de collectie

Vergaderingen 2018

In de vergaderingen van 1 oktober 2018 en 10 december 2018 behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken voor die datum worden ingediend. Een versnelde procedure geldt voor de aanschaf van instrumenten en kleding door muziekverenigingen. Zie www.cultuurfonds.nl (doorklikken naar de afdeling Groningen).

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen is een van de twaalf provinciale afdelingen.