Voetbalclub Nieuw-Buinen viert eeuwfeest

NIEUW-BUINEN - Het eeuwfeest van de voetbalvereniging Nieuw-Buinen werpt zijn schaduw ver vooruit.

door Paul Abrahams

De club is officieel opgericht op 15 juli 1918 en de honderdste verjaardag wordt volgende maand op gepaste wijze gevierd met allerhande feestelijke activiteiten.

"In maart 2016 is een jubileumcommissie gestart met de voorbereidingen", vertelt Siert van der Laan. Hij is voorzitter van die commissie en werd 54 jaar geleden als lid ingeschreven van de voetbalvereniging. "We hebben verschillende acties gehouden om geld in te zamelen om het feest te kunnen betalen. Dat varieert van een doelpuntenactie tot een fietstocht en van auto's wassen tot een veiling met zo'n 200 kavels. En nog veel meer. De doelpuntenactie ging wel heel voortvarend van start. Nieuw-Buinen was in Coevorden op schot tegen Germanicus en scoorde maar liefst vijf keer. Vijf keer een euro per deelnemer. Kassa."

Het jubileumfeest gaat op woensdag 4 juli van start met een wedstrijd tussen Nieuw-Buinen en FC Groningen. Het duel begint om 19.00 uur. Een kaartje kost negen euro, kinderen betalen vier euro.

"Twaalf jaar geleden hebben we ook tegen FC Groningen gespeeld", herinnert Siert van der Laan zich nog. "We kwamen zelfs op voorsprong door Edwin Drenth, maar bij rust was het 2-1 in het voordeel van FC Groningen. Uiteindelijk heeft FC Groningen met 7-1 gewonnen."

Het programma wordt zaterdag 7 juli voorgezet met een spetterend en gratis toegankelijk Fox festijn in de feesttent voor de jeugd en op vrijdag 13 juli vindt een receptie plaats voor genodigden. Dan wordt ook het eerste exemplaar van het jubileumboek gepresenteerd dat door Remmer Bakker is geschreven.

Het feest wordt zaterdag 14 juli afgesloten met 's middags een reünie en 's avonds een feestavond met muziek van de band 5th Wheel en Quintus. Ook dan is de toegang gratis.

Vrijkaarten Nieuw-Buinen tegen FC Groningen

Lezers van de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant maken kans om een setje van twee vrijkaarten te winnen voor de wedstrijd tussen Nieuw-Buinen tegen FC Groningen op woensdag 4 juli.

Stuur voor uiterlijk donderdag 14 juni 10.00 uur een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

De winnaars krijgen 's middags via de mail bericht. Niet-winnaars kunnen dan alsnog een entreebiljet kopen.

Kijk voor meer informatie op de website 100jaarvvnieuwbuinen.nl