Tuinen- en kunstroute Westerwolde rijgt viert eerste lustrum

Op 15 juni gaat de vijfde editie van Westerwolde rijgt van start. Tien dagen de mooiste tuinen en bijzondere locaties bekijken en bovendien genieten van kunst en muziek. Allemaal in de regio Westerwolde en Kanaalstreek.

Elke locatie is een verrassing. Alle eigenaren hebben namelijk kunstenaars uitgenodigd om op hun terrein te komen exposeren. Dat betekent genieten van tuinaanleg en bloeiende planten, maar ook van keramiek, beeldhouwwerk, glaskunst, textiel- of schilderkunst; op het erf of in de tot expositieruimte omgebouwde garage, schuur of serre. Op onverwachte plekken laten artiesten hun muziek horen, van pop tot klassiek, van solo tot koor.

Vier regionale highlights staan als deelnemer op de lijst: Museum de Oude Wolden in Bellingwolde, de Burcht in Wedde, Gasterij Natuurlijk Smeerling en vanwege het jubileumjaar ook Vesting Bourtange.

Op woensdag 20 juni wordt de tweede Westerwolde rijgt fair gehouden op het terrein van Natuurmonumenten en Gasterij Natuurlijk Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde. Na het succes van vorig jaar hebben 70 standhouders ingeschreven, met waren die vallen onder de noemer: groen en kunstzinnig. Natuurlijk ook daar live muziek en optredens van Circustheater Easy. Komt dat zien! De fair is dit jaar een uur langer open, tot 18.00 uur, voor degenen die na hun werk nog even langs willen komen.

Het handige programmaboekje ligt voorafgaande aan het evenement bij de Tourist Info kantoren en agentschappen en tijdens het evenement bij alle tuinen. Dit boekje is de beste gids met alle adressen en tuinbeschrijvingen, een handig kaartje en de overvolle activiteitenagenda.

WWR trekt dit jaar samen op met de Cittaslow Kinderexpositie, dat betekent extra exposities en nóg meer leuke dingen om te doen. Ook dat is in het boekje te vinden.

Voor de fietsliefhebbers zijn op de website op maat gemaakte fietsroutes te downloaden. Korte rondjes langs een aantal tuinen, die aan elkaar te rijgen zijn tot langere routes.

Maar er kan ook echt geregen worden. Bij elke tuin ontvangt de bezoeker een kraal, door tuineigenaar of kunstenaar gemaakt of uitgezocht. Verzamel ze allemaal en rijg een prachtig aandenken aan Westerwolde rijgt 2018. Vergeet de jubileumkraal niet, die mag niet ontbreken.

En wie niet bekend is in de regio: kies dan Museum de Oude Wolden in Bellingwolde als startpunt.

Westerwolde rijgt is van 15 tot en met 24 juni, dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur.

Alle informatie is te vinden in het programmaboekje of op de website www.westerwolderijgt.nl