Meer dan 1100 wandelaars in Vlagtwedde

VLAGTWEDDE - De negende editie van de avondvierdaagse in Vlagtwedde heeft meer dan 1100 wandelaars op de been gebracht.

door Paul Abrahams

Dat meldt een glunderende Coba Lubben van het organisatiecomité. "Er komen elk jaar weer wandelaars bij. Ze kiezen bewust voor Vlagtwedde, want de routes zijn telkens uitgezet in de mooie omgeving van het dorp. Bij ons geen gordijnen kijken."

Pluvius heeft overigens wel zijn stempel gedrukt op het jaarlijkse wandelevenement. Donderdagavond is er bijvoorbeeld niet gewandeld. "De vooruitzichten waren niet goed en dat met de routes in het open veld. Het was een lastige beslissing, maar veiligheid gaat boven alles. Vrijdagavond zijn we wat later van start gegaan en ook zijn de routes ingekort. Gelukkig hebben we toen wel kunnen wandelen met muzikale begeleiding van de korpsen Crescendo uit Stadskanaal en Dindua uit Vlagwedde. Onderweg hebben ook de blaaskapel Gasselte en de Stroatklinkers uit Winschoten voor extra sfeer en gezelligheid gezorgd."

Volgend jaar vindt de tiende editie plaats. "Binnenkort zitten we met elkaar om de tafel om wat ideeën te bespreken. Het jubileum willen we vanzelfsprekend op een gepaste wijze vieren."