Johannes en Jantje Velema uit Sellingen zijn 65 jaar getrouwd

SELLINGEN - Feest maandag in de woning van Johannes en Jantje Velema. De echtelieden uit Sellingen zijn 65 jaar getrouwd.

Ze krijgen bezoek van onder (veel) meer burgemeester Leendert Klaassen van de gemeente Westerwolde die het briljanten paar komt feliciteren met de bijzondere mijlpaal.

Johannes Jan Velema is geboren op 18 juli 1925 in Jipsinghuizen, Jantje Pepping aanschouwt het levenslicht op 12 april 1924 in Eexterzandvoort. Ze lopen elkaar tegen het lijf in Bourtange. Een broer van Johannes is getrouwd met een zus van Jantje.

Het jawoord wordt gegeven op 28 mei 1953. De huwelijksvoltrekking vindt plaats in het gemeentehuis in Sellingen. Het duurt even voordat de geliefden in het huwelijksbootje kunnen stappen. In 1946 vertrekt Johannes namelijk als dienstplichtig militair naar Nederlands-Indië. De bedoeling is twee jaar, het wordt uiteindelijk een periode van vier jaar. Ze schrijven elkaar brieven, maar persoonlijk contact is niet mogelijk.

Johannes heeft na zijn militaire dienst periode tot aan zijn pensioen 'in de voeding gewerkt'. Eerst 20 jaar op de melkfabriek in Laude, vervolgens gaat hij aan de slag bij Avebe in Ter Apelkanaal.

Het echtpaar heeft sinds het huwelijk altijd in Sellingen gewoond. Ondanks de hoge leeftijd en met wat huishoudelijke hulp redden Johannes en Jantje zich nog prima. Ze koken samen en Johannes vindt het fijn om de siertuin en de groentetuin te onderhouden. Ook is hij vaak met 'hout bezig'. Bovendien is hij een fervent wedstrijdvisser. Vroeger hebben ze samen veel tochten gemaakt op de fiets en ... op de motor.