Renovatie rijksmonument Julianapark in Stadskanaal is afgerond

STADSKANAAL - De renovatie van het rijksmonument Julianapark in Stadskanaal is vrijdagmiddag officieel afgerond.

Wethouder Goziena Brongers onthult in de nabijheid van de beeldbepalende muziekkoepel het informatiebord inclusief plattegrond van het park.

Paul Abrahams

De handeling wordt verricht in nauwe samenwerking met de buurtbewoners Herman ter Veen en Henk Russchen. De bevlogen en deskundige natuurliefhebbers hebben de bomenroute - ooit bedacht door de inmiddels overleden Simon Stedema - nieuw leven ingeblazen. De route voert de wandelaars langs exotische en opvallende bomen, zoals bijvoorbeeld een Hollandse linde, een treurbeuk, een Vederesdoorn, een Noorse esdoorn, een Kaukasische zilverspar en een moerascypres. En nog veel meer. 

Wethouder Brongers steekt in haar speech de loftrompet over het resultaat van de werkzaamheden. "Het park ligt er prachtig bij", glundert de inwoonster van Onstwedde. "Met veel mooie doorkijkjes om te ontspannen en veel ruimte om activiteiten te organiseren. Dit komt de leefbaarheid van de Parkwijk zeker ten goede."

Na de officiële handeling wordt de nieuwe bomenroute onder het publiek uitgedeeld. De brochure is uitgegeven dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Stadskanaal en ook de Wijkraad heeft een duit in het zakje gedaan. 

"De brochure is flink gewijzigd", vertelt Ter Veen. "De oude brochure is ietwat in versukkeling geraakt. Tijdens de renovatie zijn bomen vervangen en ook zijn nieuwe bomen aangeplant. In de afgelopen tijd waren bovendien naambordjes verdwenen of op de verkeerde plek in de grond gezet. Dankzij de financiële steun zijn nu solide naambordjes bij de bomen geplaatst."