De gezelligste triathlon van het land

TER APEL - Op zondag 10 juni wordt de Triathlon Ter Apel gehouden.

door  Paul Abrahams

Het affiche vermeldt een triathlon voor kinderen en drie onderdelen voor volwassenen. De deelnemers aan de 1/16de triathlon voor beginners gaan 250 meter zwemmen, 10 kilometer fietsen en 2500 meter hardlopen. De deelnemers aan de 1/8 triathlon krijgen 500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en vijf kilometer hardlopen voor de kiezen.

Het vierde onderdeel is de Olympische afstand of de kwart triathlon: 1500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen.

"De laatste twee afstanden mogen ook als estafetteteam worden afgelegd", vertelt Jan Kuper. "Erg leuk om als bedrijfsteam, vrienden of familie samen deel te nemen waarbij meerdere personen elk een onderdeel voor hun rekening nemen."

De eerste editie van de triathlon bracht zo'n 110 sporters op de been van jong tot oud en een jaar stonden 180 namen op de startlijst. Vorig jaar moest het evenement helaas worden afgeblazen, omdat het parcours was afgekeurd door de NTB. Een gedeelte van het fietsparcours had een opknapbeurt gekregen van de gemeente. Hoewel er veel was geveegd, bleef op veel plekken te veel grind liggen met een grote kans op valpartijen.

"We kijken niet meer terug, alleen maar vooruit", vult Ronald Hut aan. "Leuk om te vermelden is dat de fietsroute is vernieuwd. We kunnen deze keer ook gebruik maken van de Sellingerstraat."

Zowel Kuper als Hut hopen dat het aantal deelnemers in de komende weken verder gaat toenemen. "Het zou mooi zijn als nog meer inwoners van de gemeente en omliggende plaatsen zich gaan inschrijven voor één van de onderdelen. Meer regionale deelnemers betekent meer supporters uit de streek, meer reuring. De routes zijn uitgezet in de werkelijk prachtige omgeving van Westerwolde en we zorgen onderweg voor veel muziek. We willen graag de boeken in als de leukste en de gezelligste triathlon van Nederland."

Kijk voor meer informatie op de website www.triathlonterapel.nl