Toneelvereniging Crescendo viert een mooi jubileumfeest

GIETERVEEN - De toneelvereniging Crescendo in Gieterveen bestaat 100 jaar. Die mijlpaal is zaterdag gevierd met een jubileumuitvoering in het plaatselijke café de Driesprong.

Ter gelegenheid van de bijzondere mijlpaal werden twee eenakters ingestudeerd: 'De mooiste Erfenis' van Dieter Adam en 'Hartzeer bij de Hartliefs' van Carl Slotboom. Beide stukken zijn bewerkt en geregisseerd door André Rosing. Crescendo kwam twee keer in actie: zaterdagmiddag en zaterdagavond. Na afloop zorgde een diskjockey voor extra sfeer en gezelligheid.

"Het was een mooi jubileumfeest en het is best wel laat geworden", blikt woordvoerder Arjan Klaassens terug. "Al hadden we 's middags wat meer publiek verwacht. 's Avonds zat de zaal goed vol".

Inmiddels zijn de voorbereidingen van start gegaan voor deelname aan het eenakter festival dat over enkele maanden van start gaat. "Er zijn drie voorrondes en vier toneelverenigingen plaatsen zich uiteindelijk voor de finale in het theater in Meppel. De laatste twee jaar zijn we tweede geworden. Het zou mooi zijn als we in het jubileumjaar met de eerste prijs in de auto naar huis rijden."