Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. geeft drie kerstconcerten

EEXT/GIETEN - Komende weken verzorgt Muziekvereniging T.O.G.I.D.O. uit Eext een drietal kerstconcerten. Twee daarvan vinden plaats in de Eexterkerk, voor het derde kerstconcert is de vereniging te gast in de Dorpskerk van Gieten.

Vanwege toenemende belangstelling voor de kerstconcerten van T.O.G.I.D.O. in Eext heeft de vereniging besloten een tweede concert te geven in haar thuisbasis.

Zondag 11 december start de vereniging om 16.00 uur met een concert in de Eexterkerk (Kloosterstraat 2, Eext), waarbij een speciale bijdrage wordt geleverd door de leerlingen van groep 3 en 4 van OBS Prins Willem Alexander uit Eext. Zij hebben de afgelopen weken in enkele lessen, onder leiding van docent Pieter de Jong, een leuk programma ingestudeerd. Diezelfde avond is vanaf 19.00 uur het tweede kerstconcert, eveneens in de Eexterkerk, maar deze keer is het jeugdorkest van de vereniging te gast. Dit jeugdorkest, bestaande uit circa 25 leerlingen onder leiding van dirigent Pieter de Jong, werd vorig jaar september opgericht en mag zich sindsdien verheugen in een toenemende belangstelling.

Een week later, op zondag 18 december, vindt het laatste kerstconcert dat de vereniging dit jaar geeft plaats in de Dorpskerk van Gieten (Brink 8, Gieten; aanvang 16.00 uur). Ook hier treedt de fanfare van T.O.G.I.D.O. op samen met het jeugdorkest. Tijdens alle drie de concerten brengt de fanfare van de vereniging, onder leiding van dirigent Bert Strijker, haar mooiste kerstnummers ten gehore. Daarnaast vertellen enkele kinderen het kerstverhaal, afgewisseld met muziek. Uiteraard is er ruimte voor samenzang. Beide kerken worden sfeervol versierd en verlicht.

Geïnteresseerden wordt geadviseerd vooraf kaarten a € 3,50 pp te reserveren via info@togido.nl of tel. 0592-265795. (Kinderen tot en met 12 jaar gratis). Meer info op www.togido.nl.