Praat mee over mogelijke herindeling Pekela, Stadskanaal en Veendam

VEENDAM - Pekela, Stadskanaal en Veendam gaan een spannende tijd tegemoet. Binnen een half jaar gaan de gemeenteraden een besluit nemen over een mogelijke herindeling. Om een goed en afgewogen besluit te kunnen nemen hebben de gemeenteraden eerder dit jaar besloten een onderzoek uit te laten voeren. Dit onderzoek is in juli 2016 van start gegaan. Belangrijk bij dit onderzoek is de mening van de inwoners.

Daarom worden er in de drie gemeenten in september en oktober 2016 bijeenkomsten voor de inwoners georganiseerd. Tijdens de bijeenkomsten worden de inwoners geïnformeerd over hoe het onderzoek en een mogelijke herindeling in zijn werk gaan. De onderzoekers willen er, door te werken met stellingen en stemkastjes, achter komen wat de meningen van de inwoners van de drie gemeenten over dit onderwerp zijn.

Het is de bedoeling dat van zoveel mogelijk inwoners vertellen hoe zij denken over de toekomst van de gemeente. Dus ook jongere inwoners. We gaan daarom apart in gesprek met jongeren op de verschillende scholen in de drie gemeenten. Afsluitend wordt er een Toekomstforum georganiseerd. Voor het Toekomstforum worden honderd inwoners van de gemeenten persoonlijk uitgenodigd. Voor meer informatie en de date, kijk op www.veendam.nl.