Youth Cup in Exloo voor IJslandse paarden

Exloo - Het Hippisch Centrum Exloo staat een week lang in het teken van ‘het IJslands vuur’. Van over de hele wereld zijn jeugdruiters afgereisd naar Exloo om aan de FEIF Youth Cup voor IJslandse paarden mee te doen. De trainingsdagen startten zondagmorgen met het hijsen van de landenvlaggen.

De competitiedagen zijn van donderdag 28 tot en met zaterdag 30 juli. Daarvoor is sprake van workshops en trainingen in alle voorkomende hippische disciplines in de IJslandse paardensport. Elke avond staat de kennismaking met de landen centraal. De rustdag is op woensdag 27 juli. De deelnemende landen zijn Nederland, Oostenrijk, België, Denemarken, de Faeröer, Finland, Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië, IJsland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en de Verenigde Staten.

Drie wedstrijddagen

De Youth Cup wordt dus afgesloten met drie wedstrijddagen, die toegankelijk zijn voor publiek en belangstellenden. De planning is nog niet definitief, maar vooralsnog staan donderdagmiddag 28 juli de dressuur, show aan de hand en de cross op het programma. Vrijdag staan de trail, de telgangproeven, de viergangenproeven en de töltproeven centraal. Zaterdag 30 juli is de dag van de ontknoping. Dan vinden de finales plaats. Zowel die van de internationale teams als ook de individuele finales. Locatie: Hippisch Centrum Exloo aan de Valtherweg 27a in Exloo. Meer informatie over de FEIF Youth Cup 2016 staat op de site www.feif.org.