Mondzorg Gieten steunt jeugd VC Oostermoer

GIETEN - De jeugdteams van VC Oostermoer spelen volgend seizoen in shirts met het logo van Mondzorg Gieten op de borst. De volleybalclub is een overkomst van drie jaar met de sponsor overeengekomen. De shirts werden in het bijzijn van de sponsor gepresenteerd tijdens het beachvolleytoernooi in Gieten.

Mondzorg Gieten heeft sinds januari een praktijk in Gieten. Ingmar Jager, die ook een praktijk in Rolde heeft, nam de praktijk over van tandarts Frank Paternotte. De praktijk gaat straks verhuizen naar het nieuw gezondheidscentrum, dat in Gieten komt. ,,We zijn nieuw in het dorp en willen graag iets voor het dorp doen”, zegt Leonie Meerman, medewerker marketing en communicatie van de Gieter praktijk. ,,We kwam in contact met de sponsorcommissie van de volleybalclub in Gieten. We konden kiezen uit verschillende opties, maar toen we begrepen dat de jeugd nog geen sponsor had, was de keuze snel gemaakt.” Ingmar Jager vult aan. ,,Sport en gezondheid vind ik belangrijk. Dit kan door bevordering van sport en spel. En dat begint bij de jeugd. De focus in onze praktijk ligt ook bij de jeugd. Bij kinderen doen we veel aan preventie waarbij de aandacht uitgaat naar het voorkomen van gaatjes en tandvleesaandoeningen. Voorkomen is immers beter dan genezen. Vandaar dat we graag de jeugdafdeling van VC Oostermoer willen ondersteunen.”

Tanden blijven poetsen

Jan Oosting van de sponsorcommissie van Oostermoer is blij met de steun van Mondzorg Gieten voor de komende drie jaar. ,,De jeugdafdeling van onze club telt momenteel rond de 70 leden. Het is mooi dat de jeugdteams komend seizoen met shirts met Mondzorg Gieten op de borst de wedstrijden gaan spelen. En misschien denken ze wel als het shirt aantrekken dat ze ook goed hun tanden moeten blijven poetsen.” De shirts werden niet gepresenteerd in de zaal, maar tijdens het Beachspektakel op het strand naast het gemeentehuis. ,,We hadden begrepen dat het Beachspektakel erg leeft bij de inwoners van het dorp. Een groot deel van de jeugdleden was aanwezig om mee te doen met het beachtoernooi. Dus leek het ons wel een leuk moment om het dan te doen. Het was ook een mooi moment voor een foto. Die zullen we ophangen naast het shirt dat bij ons in de hal van de praktijk hangt”, zegt Leonie Meerman. Foto: De jeugdleden van VC Oostermoer presenteren hun wedstrijdshirtjes met het nieuwe logo voor het komend seizoen met in hun midden sponsor Ingmar Jager van Mondzorg Gieten.