Goede doelen krijgen geld van Teijin Aramid

Odoorn -  Uit handen van Arno de Vries en John Oude Egberink van Teijin Aramid Emmen kregen vertegenwoordigers van een aantal goede doelen uit de regio woensdagmorgen een cheque voor hun gevraagde attributen.

Sinds 2006 schenken alle medewerkers van het bedrijf de helft van het gereserveerde kerstgeld - het bedrag is voor hun kerstpakket en sommigen doneren zelfs het hele bedrag en zien daarmee af van het pakket - aan een aantal goede doelen: lokaal en landelijk. Medewerkers kunnen de goede doelen voordragen met argumentatie. De ondernemingsraad en haar bestuurder kiezen vervolgens een aantal uit. Dit jaar hadden ze de keuze uit 23 doelen waarvan tien doelen een schenking krijgen en dat is geen geldbedrag, maar gevraagde attributen.

Lokale doelen

Voor de vestiging van Teijin Aramid in Emmen zijn vijf lokale doelen uitgekozen. Dat zijn de Veenkerk in Klazienaveen-Noord (krijgt een nieuw projectiescherm), speeltuinvereniging Tussen de Diepen in Valthermond (een partytent en gereedschap voor onderhoud), Stichting Vakantievreugd in Beilen (karaoke sets en een partytent), Wensambulance Noord-Nederland (krijgt een zomer- en winterbeschermhoes voor hun brancard) en woonzorgcentrum De Paasbergen in Odoorn (een interactief fietssysteem voor de bewoners). Voor de genoemde regionale, goede doelen was 12.992,10 euro nodig. De waardecheques werden gepresenteerd in De Paasbergen.