Bibliotheken vrijdagmiddag extra open

ASSEN - Door de ijzel waren veel bibliotheken in Drenthe de afgelopen dagen helaas gesloten en konden de klanten geen boeken halen. Dit gaan de bibliotheken goedmaken.

Morgen - vrijdagmiddag 8 januari - zijn alle bibliotheken in Drenthe geopend van 14.00 tot 17.00 uur, dus ook de bibliotheken die normaal niet geopend zijn. Dit betekent dat de bibliotheken in Annen, Bovensmilde, Diever, Gasselternijveen, Nieuw-Buinen, Oosterhesselen, Schoonoord, Valthermond en Vledder extra open zijn. De bibliotheek voorziet met deze extra service in een grote behoefte van haar klanten.

Geen boete

Klanten kunnen die middag in álle bibliotheken hun materialen inleveren zonder te-laat geld te betalen. Voor alle bezoekers staat koffie/ thee/warme chocolademelk en wat lekkers klaar. De actie geldt in alle Drentse bibliotheken met uitzondering van Assen, Hoogeveen en de bibliotheken in de gemeente Emmen. Deze bibliotheken waren de afgelopen dagen geopend en hebben hun uitleentermijn, net als alle bibliotheken ook verlengd.