Burgemeester en brandweer gaan op kraambezoek bij familie Ots in Stadskanaal

STADSKANAAL - Waarnemend burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal en brandweerman David Teuben hebben een bezoek gebracht aan Anne-Henk en Maaike Ots en hun kinderen Colin (drie jaar) en Jorian die op 4 oktober is geboren.

Het bezoek vond plaats in het kader van de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tijdens de brandpreventieweken. Als er een kindje op komst is of je bent net bevallen komt er veel op je af. Brandveiligheid is niet het eerste waar je aan denkt. Toch is de komst van een kindje juist het moment om het huis extra brandveilig te maken. Jonge gezinnen zijn kwetsbaar voor brand. Een kwart van de woningbranden vindt plaats bij gezinnen met jonge kinderen.

Ouders kunnen zelf veel doen om de kans op een brand te verkleinen. De brandweer wil jonge ouders met de campagne ‘Maak van je roze wolk geen rookwolk’ tips en advies geven bij het voorkomen van brand in huis en hun wijzen op de risico’s op brand.

Zo werd tijdens het kraambezoek een brandveiligheidscheck gehouden en ook is een rookmelder in de woning geplaatst. Overigens was in de woning in Stadskanaal-Noord al een rookmelder en een koolmonoxide melder aanwezig.

Burgemeester Froukje de Jonge kwam niet met lege handen en verraste de ouders met enkele geschenken. Brandweerman David Teuben ging met een mooie tekening van Colin naar huis.