Appartementencomplex Atlantis: Grandeur op Knoal

STADSKANAAL - De bouwkraan keert begin volgend jaar terug in het centrum van Stadskanaal. Dat is goed nieuws, een teken van bedrijvigheid.

door Paul Abrahams

De machine wordt ingezet bij de bouw van een luxe appartementencomplex op het terrein aan de Luxemburglaan, tussen het jongerencentrum de Kwinne en het leegstaande kerkgebouw Het Lichtbaken. Daar staat nu nog een duiventil.

Het project van Meijering en Benus wordt uitgevoerd door Hesco Bouw in Stadskanaal. Architect is Jan van der Zwaag van VDZ Architecten. Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars, in collegiale samenwerking met Nieboer Makelaars, is onlangs benaderd om de verkoop van de elf beschikbare appartementen inclusief een penthouse in goede banen te leiden.

"Het is een prachtig complex op werkelijk een toplocatie", benadrukt Johan van Beilen. "In het centrum van Stadskanaal op loopafstand van alle belangrijke voorzieningen. Het gebouw staat als het aan de architect ligt, gedeeltelijk in het water en daarom is gekozen voor de naam Atlantis met een knipoog naar de herrezen stad. De verkoopprijs bedraagt ongeveer 375.000 euro. We hebben tot nu toe geen reclame gemaakt, maar er staan inmiddels al zeven namen op de lijst van inwoners uit de Kanaalstreek die serieuze belangstelling hebben getoond om een appartement te kopen."

"De appartementen hebben een oppervlakte van 140 vierkante meter en het overdekte balkon is 25 vierkante meter groot", vult architect Jan van der Zwaag aan. "De bewoners krijgen een zee van ruimte, ongekend groot in Stadskanaal. Desgewenst kan het terras worden omgebouwd tot een glazen wintertuin."

"Elke bewoner krijgt de beschikking over een overdekte parkeerplaats (een tweede parkeerplaats is optioneel mogelijk) en de berging heeft een oppervlakte van 12 vierkante meter. Alle ruimte dus om de elektrische fiets netjes te kunnen stallen", vervolgt Van der Zwaag. "Vanzelfsprekend is het appartement van alle moderne technieken voorzien. Van een warmtepomp tot veiligheidsglas, van elektrisch bedienbare zonwering tot vloerverwarming, optimale isolatie, volledig gasloos en nog veel meer. O ja, op het dak van Atlantis liggen nog 40 zonnepanelen."

Hoe nu verder?

De verwachting is dat in januari de zogeheten omgevingsvergunning kan worden aangevraagd bij de gemeente Stadskanaal. Van der Zwaag denkt dat vier maanden later kan worden begonnen met de werkzaamheden. "In het voorjaar van 2020 kunnen de verhuisdozen worden uitgepakt en dan kan voorzichtig worden begonnen met het inrichten van het park rondom het appartementencomplex."

De bouw van het beeldbepalende appartementencomplex gaat alleen van start bij voldoende belangstelling. "Wat dat betreft maak ik me absoluut geen zorgen", zegt Johan van Beilen die blij is dat de naam van zijn makelaarskantoor kan worden verbonden aan het bijzondere project in het centrum van zijn woonplaats. "Want wie wil nu straks niet wonen in het luxe appartementencomplex Atlantis op deze fantastische plek. Grandeur op Knoal!"

Nog even dit:

Begin juli wordt in Stadskanaal de SamenLoop voor Hoop gehouden. Het evenement om geld in te zamelen voor kankeronderzoek vindt plaats op het terrein waar ook het appartementencomplex Atlantis wordt gebouwd. Jan van der Zwaag benadrukt dat het organisatiecomité van SamenLoop voor Hoop zich absoluut geen zorgen hoeft te maken. "Het evenement kan gewoon doorgaan hoor. Binnenkort nemen we contact op voor een gesprek om goede afspraken te maken."

U wilt meer informatie over het appartementencomplex Atlantis in Stadskanaal. Neem dan contact op met makelaar Johan van Beilen van Van Beilen Makelaars, gevestigd aan de Beneluxlaan 1a in Stadskanaal, 0599-696303 of Yvonne Smit van Nieboer Makelaars, gevestigd aan de Poortstraat 24 in Winschoten, 0597-417550.