Edwin van der Land uit Stadskanaal is finalist docent van het jaar

STADSKANAAL - Een spannende tijd voor Edwin van der Land. De 45-jarige inwoner van Stadskanaal heeft zich namelijk geplaatst voor de finale van de verkiezing docent van het jaar voortgezet onderwijs.

door Paul Abrahams

Er zijn nog drie kandidaten in de race om de felbegeerde titel in de wacht te slepen. Tijdens de onderwijsbeurs NOT in Utrecht op zaterdag 26 januari wordt de winnaar bekend gemaakt.

"Om te beginnen moet ik een zogeheten pitch houden en heb ik twee minuten de tijd om te motiveren waarom ik de verkiezing moet winnen", vertelt de docent natuurkunde aan het Ubbo Emmius in Stadskanaal die ook nauw betrokken is bij de ontwikkeling van het vak Technologie en Toepassing. Het vak is uniek in de provincies Drenthe en Groningen. "Daarna ga ik nog in gesprek met verschillende juryleden."

Ongeacht de uitslag is Edwin - hij werkt sinds 1996 in Stadskanaal - op voorhand al blij met de finaleplek. "Natuurlijk ga ik voor de eerste plaats, maar ik zit bij de drie beste docenten voortgezet onderwijs van Nederland. Ik vind dat een hele grote eer. Een kroon op mijn werk. Ik haal hier zoveel energie uit."