Vliegclub Westerwolde dolblij: gestolen spullen zijn teruggevonden in Emmen

VLEDDERVEEN - De Vliegclub Westerwolde heeft donderdagavond de kostbare onderdelen teruggevonden die vorige week zijn gestolen uit vijf ultralight-toestellen.

Dat meldt Dagblad van het Noorden.

Het materiaal lag in een woning in de gemeente Emmen. In het huis was niemand aanwezig. Veel meer kan woordvoerder Kevin Maat in het belang van het politieonderzoek niet zeggen. Er zouden nog geen aanhoudingen zijn verricht.

De vereniging, gevestigd in Vledderveen, laat weten dat sinds de diefstal veel (anonieme) tips zijn binnengekomen. Een daarvan leidde naar het huis in de gemeente Emmen.

De gedupeerde eigenaren zijn op de hoogte gebracht. ,,Ook hun dank gaat uit naar iedereen die heeft opgelet en informatie heeft gedeeld'', meldt de vliegclub.

Een dag nadat de diefstal werd ontdekt, werd een beloning uitgeloofd. Nu de spullen zijn teruggevonden, wordt het schadebedrag naar beneden bijgesteld. Volgens Maat lijkt het er op dat alle gestolen spullen terug zijn. ,,We hebben nog niet alles gecontroleerd. Als er nog iets weg is, is het minimaal.''

Van de vijf vernielde ultralight-vliegtuigen waren twee eigendom van de vliegclub. Het herstel van de toestellen bestaat voornamelijk uit de aanschaf van nieuwe kabels, bevestigingsmaterialen en andere toebehoren.

,,Aangezien er 'gerommeld' is met vliegtuigen, zullen er montage, inspectie- en controlewerkzaamheden verricht moeten worden door specialisten'', laat de club weten.