Winterfestival bij smederij Ervaarwater in Stadskanaal-Noord

STADSKANAAL-NOORD - Wegens groot succes krijgt de pop-up galerie van vorig jaar in smederij Ervaarwater in Stadskanaal-Noord een upgrade naar een Winterfestival.

Een festival vol (amateur)kunst, muziek, verhalen, eten en drinken in een winterse sfeer.

Twee weekenden lang staat de smederij van Inge en Aaldrik Pot aan de Scheepswerfstraat 10 in Stadskanaal-Noord bol van de kunstuitingen. De toegang is gratis.

Het festival is zaterdag 9 februari van 13.00 tot 19.00 uur en zondag 10 februari van 13.00 tot 17.00 uur. Er zijn schilderijen en foto's te zien van Cees Duijm, Jorna Arisz, Heleen Langes, Alma Toutenhoofd, Jorin Kuipers, Jan Kuiper, Jeanette en Severine Moedt en Carla Giroldi. Verder zijn beelden, giant dreamcatchers, stalen bomen, houtbewerking en textielbewerking te bekijken van Sina de Jong, Ina Bakker, Annet Hadderingh en Roelof Ketelaar. Verder is fotografe Marianders van de partij. Zij geeft ook workshops.

Live muziek van May & June, Vayndog, Ewout Ketelaar, Turbid Milk, React, Elsa en Peter, Shattered Dreams, Tristan Lukens en Maris & Julia zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

Op zondag 10 februari is geurtjeskunstenaar Joop Grachten aanwezig om de bezoekers een passend geurtje aan te meten.

Wie zaterdag en zondag is verhinderd, krijgt een herkansing op vrijdag 15 februari (17.00 tot 21.00 uur), zaterdag 16 februari (13.00 tot 19.00 uur) en zondag 17 februari (13.00 tot 17.00 uur).

Naast verschillende optredens zijn er workshops van de wijnprofessor en 'spelen met trainplein', een theaterworkshop improviseren.

U wilt meer informatie? Kijk op de website www.ervaar-water.nl of bel 06-20160101.