Man (38) gemarteld met boormachine

DROUWENERVEEN - Het 38-jarige slachtoffer van een woningoverval in Drouwenerveen is gemarteld door zijn drie gewapende belagers. De mannen, die zich voordeden als agenten, bewerkten hem onder meer met een boormachine.

Dat meldt Dagblad van het Noorden.

De man, die sinds kort in de woonboerderij woont, is een uur lang onder handen genomen door de overvallers. Zijn 4-jarige dochter heeft het geweld tegen haar vader meegekregen.

De politie Noord-Nederland wil niet inhoudelijk reageren op het martelverhaal. ,,Je hebt het dan over informatie die alleen bekend is bij de daders. In dit stadium iets zeggen over het toegepaste geweld door de overvallers zou dan ook niet verstandig zijn’’, laat Paul Heidanus namens de recherche weten.

Het slachtoffer werd op zondagavond 10 februari in zijn woonboerderij aan het Zuideind in Drouwenerveen rond 22.00 uur overrompeld door drie onbekende mannen die onderling Nederlands met een Marrokaans accent met elkaar spraken. De overvallers droegen zwarte kleren met daaroverheen kogelwerende vesten met de opdruk ‘politie’. De nepagenten waren verder onherkenbaar, want ze droegen bivakmutsen: alleen hun ogen waren te zien.

Lees het volledige artikel op de website www.dvhn.nl