Stichting DWS wint vrijwilligersprijs gemeente Stadskanaal

STADSKANAAL - Volle bak donderdagavond in sporthal de Spont. Zo'n 400 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de jaarlijkse vrijwilligersavond van de gemeente Stadskanaal.

Zij krijgen als waardering voor hun inzet een maaltijd aangeboden en worden bediend door raadsleden en door wethouder Lian Veenstra en burgemeester Froukje de Jonge. Henk Wijngaard en Wia Buze zorgen met hun optredens voor extra sfeer en gezelligheid. Het evenement wordt georganiseerd door het Vrijwilligers Informatie Punt (VIP!) Stadskanaal van Welstad.

Froukje de Jonge steekt aan het begin van de bijeenkomst de loftrompet over 'haar' vrijwilligers in de gemeente Stadskanaal. "Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Dankzij al die vrijwilligers worden elke dag leuke en bijzondere activiteiten gehouden in de gemeente. U bent heel belangrijk en daarom wordt u vanavond in het zonnetje gezet."

Rode draad van het feestprogramma is het uitreiken van de vrijwilligersprijzen. De drie aanmoedigingsprijzen ter waarde van 250 euro worden door Harriëtte Potze van Rabobank Zuid en Oost Groningen uitgereikt aan de afdeling Stadskanaal van de Zonnebloem, de streekomroep RTV1 en Stichting Omgangshuis Stadskanaal. Stichting DWS sleept de hoofdprijs in de wacht. Voorzitter Ina Deuring mag een cheque van 1000 euro in ontvangst nemen.

Ook Anne van Lith wordt naar het podium geroepen. De voorzitter van Stichting Dierenpiramide - ze is meer dan 25 jaar zeven dagen per week in touw met het opvangen, verzorgen en beschermen van huisdieren die om wat voor reden dan ook nergens anders kunnen worden opgevangen - krijgt van wethouder Lian Veenstra een trofee omdat ze 'de leukste klus is van de vrijwilligersactie NLdoet in de gemeente Stadskanaal'.

Paul Abrahams