Gemeente Aa en Hunze huldigt de beste sporters van 2015

Assen

De beste sporters van 2015 van de gemeente Aa en Hunze zijn vanavond gehuldigd door burgemeester Eric van Oosterhout en sportwethouder Co Lamberts.

De bijeenkomst vond plaats in het gemeentehuis in Gieten. De volgende 22 sporters ontvangen de prijs voor sportkampioen Aa en Hunze 2015: Karen Luis, 10 jaar uit Gasselte Goud tijdens de Noord Nederlandse Kampioenschappen Twirling, categorie Solo 1 Baton Juveline. Kirsten Oosterhuis, 9 jaar uit Gasselte Zilver tijdens de Noord Nederlands Kampioenschappen Twirling, categorie artistiek programma jeugd 1. Bo Jansen ( 11 jaar) en Sjanelle Post ( 13 jaar) uit Rolde Noord Nederlands Kampioen Levende standbeelden en Nederlands Kampioen Levende standbeelden. Rozemarie Fokkema, 12 jaar uit Rolde Brons tijdens de Nederlandse Kampioenschappen atletiek, onderdeel discuswerpen. Job Boontjes, 12 jaar uit Gieten 2e plaats Noordelijke Veldrit competitie. Meisjes Jan Thiesschool uit Rolde Drents Kampioen schoolhandbal. Jente Hollander, 14 jaar uit Gieten 3e plaats tijdens de Drentse Kampioenschappen en 3e plaats tijdens de Nederlandse Kampioenschappen springen, samen met pony Chanel in de klasse L categorie D. Jarno Remmels, 14 jaar uit Gasselternijveen Regiokampioen open water zwemmen 1. 000m schoolslag en 3e plaats 1.000m vrije slag. Anne Plat, 15 jaar uit Annerveenschekanaal 3e plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap Kortebaan schaatsen. Jari Groenhart, 15 jaar uit Gieten Nederlands Kampioen 400m wisselslag en 2e plaats 200m wisselslag. Bram van der Meer, 15 jaar uit Gieten Winnaar Marathoncompetitie C3, baankampioen en Winnaar Marathoncompetitie C4 schaatsen. Niels Remmelts, 17 jaar uit Gasselternijveen 2e plaats Special Nationaal 500cc klasse grasbaanrace. Dames 1 voetbalvereniging Eext Kampioen 5e klasse. Esmee Oosterman, 19 jaar uit Gieten Districtkampioen Veldrijden, geselecteerd voor de wereldbeker 8e Nederlands Kampioenschap elite dames. 6e Europees Kampioenschap. Bart Mulder, 23 jaar uit Eexterveenschekanaal 2e plaats tijdens het Europees Kampioenschap Kyokushin Karate Damesteam en gemengd team volleybal van gymvereniging ADO (Eext) Dames, kampioen 4e klasse B. Gemengd team, kampioen gemengde 1e klasse. Sabine Spreen, 23 jaar uit Rolde Kwalificatieruns Obstacle Course Racing, 5 keer een 1e plaats en 2 keer een 2e plaats bemachtigd. Paul Timmer, 29 jaar uit Gasselte 2e plaats tijdens het Nederlands Kampioenschap mountainbike bij de amateurs. Patricia Hadderingh, 35 jaar uit Gassselte Drents Kampioen klasse M2 paarden. Tie Franke, 67 jaar uit Ekehaar Nederlands Kampioen in de disciplines Kompak Sporting en Sporting, categorie Super Veteranen. 2e plaats tijdens Overall Nederlands Kampioen Kompak Sporting, hoogste kwalificatie moeilijkheidsgraad kleiduivensport. Winnaar Grand Prix Londen.

Auteur

Paul Abrahams