De Monden bundelt krachten

Nieuw-Weerdinge

In de Monden kunnen inwoners voortaan tijdens een gezamenlijk spreekuur terecht met vragen over wonen, zorg, hulp, welzijn, ondersteuning en vrijwilligerswerk.

"De uitvoerende organisaties van dit spreekuur zijn: Welzijnsgroep SEDNA, de wijkagenten, Icare, het Noaberhuus, MEE Drenthe en Zorggroep Tangenborgh", laat Wim Katoen weten, voorzitter van Stichting Dorpenzorg. Het spreekuur is voor iedereen die in de dorpen Weerdinge, Nieuw-Weerdinge, Roswinkel, Emmer-Compascuum, Emmer-Erfscheidenveen en Foxel-Scholtenskanaal woont. "Tijdens het spreekuur worden vragen in behandeling genomen, die op basis van de aard van de vraag naar het juiste team of de juiste organisatie doorverwezen worden. Het team of de organisatie neemt dan contact met de vragensteller en neemt de vraag in behandeling om, wanneer nodig, samen met de mensen aan de slag te gaan. Hiermee hopen de deelnemende organisaties de versnippering van de nu afzonderlijke spreekuren te hebben gestopt en sneller hulp aan te kunnen bieden", vervolgt Katoen.

Volledig

De politie behoudt een deel van haar eigen spreekuren in verband met het gevoelige karakter hiervan en draait daarbij volledig mee in het geheel. De samenwerkende organisaties zorgen er met elkaar voor dat de gestelde vragen op de juiste plek terecht komen. Bij de volgende locaties kunnen mensen zich melden met hun vragen: De Badde in Nieuw-Weerdinge op maandag en vrijdag. De Deele in Emmer-Compascuum in ruimte 2 op dinsdag en op woensdag bij het kantoor van Sedna. Donderdag kunnen de mensen zich melden in Dorpshuis Weerdinge.

Auteur

Redactie