Meer wandelaars en honden dan ooit in Exloo

Emmen

Meer wandelaars dan ooit tijdens de tweedaagse Dog Walk en Schutrups Wandeldag in Exloo. Een stralende organisator Jan Schutrups geniet dan ook met volle teugen. “We staan echt te stuiteren van enthousiasme door het succes!” Exloo werd dit weekend bijna overlopen door 3000 wandelaars en maar liefst 1200 honden.

Op zaterdag begonnen ruim 1500 wandelaars met hun honden in een herfstachtig sfeertje, vergezeld van zo’n 1200 honden, aan de tweede Schutrups Jumper Dog Walk. Een dag later kwamen onder lenteachtige omstandigheden wederom meer dan 1500 wandelaars aan de start van de zeventiende Schutrups Wandeltocht. “Een enorm groot succes”, zo betitelt Schutrups het tweedaagse wandelfestijn. De meer dan 120 vrijwilligers hadden hun handen vol aan de organisatie. Want met meer dan 3000 wandelaars verspreid over twee dagen was het vooral een logistieke uitdaging. “De plaatselijke voetbalvereniging HOC zorgde twee dagen lang voor verse erwtensoep, zelfs voor de wandelgroep die glutenvrije snert wilde. Maar door gebruik van social media konden we dit jaar goed inschatten waar en wanneer er grote groepen wandelaars waren, waardoor we daar met de voorzieningen goed op konden anticiperen. Zo kwamen we niet voor verrassingen te staan en de wandelaars niet voor een lege pan soep.” In en rond Exloo was voor de wandelaars ook het nodige vertier gezorgd. Er stond een complete liveband op de pauzeplek en ook bij start en finish was er livemuziek. “Voor het eerst gingen de wandelaars bij de start en vlak voor de finish dwars door onze winkel heen. Dat was een prettige chaos, maar de wandelaars reageerden enorm enthousiast over de combinatie van een schoenenwinkel en hondenspeciaalzaak.” De wandelaars kwamen voornamelijk uit de vier noordelijke provincies, van wie het merendeel uit Groningen en Drenthe maar er waren zelfs groepen wandelaars uit de omgeving van Eindhoven die speciaal met hun honden naar Exloo kwamen om door de bossen en de prachtige heide te wandelen. Meerdere mensen bleven twee dagen. Schutrups: “Wandelaars die zaterdag met hun hond de Dog Walk liepen, liepen op zondag dezelfde route vol enthousiasme nog een keer!” Ook volgend jaar is er weer een tweedaags wandelfeest in Exloo belooft Jan Schutrups.

Auteur

Paul Abrahams