Van Emmen naar Emmen binnen 24 uur

Emmen

Broekhuis, Biggy en Ladies Circle. Het zijn zo maar enkele voorbeelden van equipes die zich inmiddels hebben aangemeld voor de derde editie van de 24 uur van Emmen.

Door Paul Abrahams Dat is een rally voor auto's die wordt gehouden op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei. Het evenement wordt wederom georganiseerd door de serviceclub Tafelronde 55 uit Emmen. De opbrengst is voor een goed doel. Dit jaar is gekozen voor de Stichting Wensambulance Noord-Nederland. De stichting wil ernstig zieke mensen met een beperkte levensverwachting de mogelijkheid bieden om op geheel eigen wijze afscheid van hun leven te kunnen nemen. Zo krijgen mensen uit Noord-Nederland door middel van begeleidend ambulancevervoer de gelegenheid een laatste wens in vervulling te laten gaan. "De rally begint vrijdag 20 mei om 18.00 uur in Emmen en eindigt 24 uur later om 18.00 uur in Emmen", vertelt woordvoerder Vincent Alkema van de Round Table Emmen. "De route voert de deelnemers naar de plaats Emmen 'ergens in Europa' en weer terug. Onderweg moeten verschillende (ludieke) opdrachten worden uitgevoerd, waarmee punten zijn te verdienen voor het eindklassement."

Feest

"De route wordt pas op het laatste moment bekend gemaakt", vervolgt Alkema. "Wat de deelnemers wel weten is, dat ze precies 24 uur de tijd hebben om de uitgestippelde route af te leggen. Rijd je te vroeg of te laat over de finish, dan krijg je strafpunten. Als de laatste deelnemers zijn gearriveerd, wordt een welverdiend feest gevierd. Het hoogtepunt van het feest is dan het uitreiken van de cheque aan de Stichting Wensambulance Noord-Nederland. We hopen dat we net als in de twee voorgaande jaren een groot bedrag kunnen overhandigen." De deelnemers aan de 24 uur van Emmen betalen inschrijfgeld en daarnaast wordt de actie financieel ondersteund door een aantal bedrijven uit de regio Emmen. Meer informatie of aanmelden? Zie 24uurvanemmen.nl.

Auteur

Redactie