Start pilot opstapplaatsen leerlingenvervoer in de gemeente Borger-Odoorn

tweede exloermond

De gemeente Borger-Odoorn is als eerste Drentse gemeente gestart met het gebruik van opstapplaatsen voor leerlingenvervoer.

De leerlingen die een school voor speciaal onderwijs bezoeken buiten Borger-Odoorn, worden niet meer van huis opgehaald maar opgepikt bij éé van de drie opstapplaatsen in de gemeente. De drie opstapplaatsen zijn de Hunsowhal in Tweede Exloërmond, garage Albers in Valthermond en het Stationsplein in Valthe. De kinderen stappen hier ’s ochtends op en stappen ’s middags op dezelfde plaats weer uit. Wethouder Trip: "In Borger-Odoorn gaan acht kinderen de komende proefperiode van zes weken kennismaken met de opstapplaatsen. Wij verwachten dat hiermee de zelfredzaamheid van de kinderen verbetert en hun reistijd korter wordt. Voor de gemeente betekent dit een efficiëntere werkwijze en een besparing op de kosten van het vervoer." Na afsluiting van het proefproject van zes weken volgt er een evaluatie met de kinderen en hun ouders. Op basis daarvan bepaalt de gemeente of de opstapplaatsen definitief worden ingevoerd.

Auteur

Paul Abrahams