Erik van Klinken zingt lied met Boer Geert

Emmen

Muzikaal Nederland krijgt er een nieuwe combi bij: zanger Erik van Klinken uit Emmen en Geert Krops, beter bekend als Boer Geert uit het bekende televisieprogramma Boer Zoekt Vrouw.

Door Vincent Trechsel Van Klinkens tekstschrijver Bram Koning bedacht een tekst voor ‘een leuk liedje’ dat moest gaan over Boer Zoekt Vrouw. De tekst gaat over Boer Geert en het meest ideale scenario is wanneer Nederlands bekendste boer mee zou kunnen werken aan het lied. Van Klinken: “Boer Geert in de clip of zelfs meezingend, hoe mooi zou dat zijn?”

Productie

Probleem was echter in contact komen met de boer uit Mussel. Het is puur toeval dat Erik van Klinken - als accountmanager van RadioNL - in contact kwam met Boer Geert. “Een klant van mij is restauranteigenaar in Stadskanaal en vroeg tijdens ons gesprek zijn vrouw of zij hem wilde helpen herinneren ‘straks asperges te halen bij Boer Geert’. Toen was de afspraak met Geert Krops snel gemaakt.” De ontmoeting verliep vlekkeloos. “Geert is een doodnormale vent”, vertelt Van Klinken. “Een vriendelijke man, een echte noorderling. Dat helpt natuurlijk wel.” Boer Geert wilde graag meewerken aan de productie van Van Klinken, al bekende hij wel in zijn 67 levensjaren ‘nog nooit te hebben gezongen’.

Toon

Toch gingen beide heren vorige week naar de opnamestudio om daar het lied in te zingen. “Het stond er niet in één keer op, maar uiteindelijk is het goed gekomen. We zijn er vier uur geweest en mijn sessie stond er in een half uur op”, zegt Van Klinken lachend. “Al zijn we ook nog geïnterviewd door weekblad Party en Shownieuws.” Boer Geert had soms wat moeite met toon houden en dreunde erg enthousiast de tekst op. Bram Koning kon hem als tekstschrijver coachen en bijsturen. “Ik ben heel tevreden met dit lied, al is het wel een liedje met een knipoog, hoor. Het is een mooi nummer voor carnaval. We zijn ook al benaderd door een partij in het zuiden van het land.” Het lied ‘Boer Geert’ komt half augustus uit en is 21 augustus voor het eerst live te horen tijdens de RadioNL Zomertour in Roden.

Auteur

Redactie