Vrije Baptisten vieren feest

Emmen

De Vrije Baptistengemeente Emmen (VBE) bestaat sinds begin oktober tien jaar en gaat dat eind deze maand groots vieren in het Hampshire Hotel in Emmen.

Het feest hiervoor staat gepland op 30 oktober. De plek waar VBE ook de jaarlijkse kerstnachtdiensten vieren. De laatste viering trok vijftienhonderd bezoekers. Het jubileumfeest wordt net zo groots aangepakt. Er komt een speciaal podium voor drama en video, begeleid door een blazersensemble.

Feest

“Onze gastvrijheid is, net als bij de kerstnachtdiensten, nummer één. We willen dat iedereen zich helemaal welkom voelt tijdens dit event”, aldus voorganger Jan Stoorvogel. “Het is voor ons een bijzonder feest, omdat we terug kunnen kijken op tien hele mooie jaren. In deze jaren hebben we veel mensen geraakt en veranderd zien worden door God. Het is heel bijzonder als mensen vreugde, herstel en bestemming gaan vinden in hun leven. Het tienjarige feest gaat dan ook niet zozeer over ons als kerk, maar meer over wat God doet hier in Emmen en omgeving.” Het begon tien jaar geleden met een klein groepje van ongeveer 23 personen, met de visie om van Emmer-Compascuum naar Emmen te verhuizen. Om juist daar kerk te zijn, ook gericht op de dorpen rondom Emmen. Een ruimte in het Hondsrug College bleek een plek die precies bij de VBE paste. Vanaf dat moment werden daar de wekelijkse dubbele diensten gehouden. De gemeente telt inmiddels driehonderdvijftig leden en het aantal bezoekers op zondag varieert van vijf- tot zeshonderd bezoekers.

Hoopvol

“Na tien jaar Vrije Baptistengemeente Emmen kijken we dankbaar terug en hoopvol vooruit. We geloven dat de komende tien jaar nog mooier zullen worden. Het beste moet nog komen”, besluit Stoorvogel. De samenkomst op 30 oktober begint om 10:00 uur en duurt tot 11:30 uur. De kinderen gaan tijdens de toespraak naar hun eigen samenkomst. Na afloop is er tot ongeveer 13.00 uur tijd om te wat na te praten, met een hapje en een drankje. Voor meer informatie: www.vbemmen.nl.

Auteur

Redactie