N366 Alteveer–Stadskanaal dicht van 12 november tot 10 december

ALTEVEER

De provinciale weg N366 tussen Alteveer en Stadskanaal is afgesloten voor al het verkeer van maandag 12 november tot maandag 10 december.

De afsluiting van de weg is nodig, omdat de weg wordt verbreed. Doordat de weg na de afsluiting breder is, verbetert de verkeersveiligheid. Weggebruikers moeten tijdens de afsluiting omleidingsroutes volgen en niet de navigatie. Zet de navigatie daarom uit.

Ter plekke staan borden met de omleidingsroutes. Een kaartje met de omleidingsroutes staat daarnaast op N366veilig.nl De omleidingsroutes zijn niet de kortste routes. Sommige kortere routes zijn namelijk niet geschikt voor het vele en grote verkeer van de N366.

Vooral de Veenhofsweg (parallel aan de N366) lijkt een aantrekkelijke alternatieve route. Maar de smalle weg is niet berekend op veel verkeer. Verkeer dat elkaar tegemoet komt, kan elkaar nauwelijks passeren. En er rijden bovendien veel fietsers. Ook staan direct aan de weg huizen. Daarom zijn de Veenhofsweg, Alteveersterweg en Poortmanswijk tijdens de werkzaamheden aan de N366 gestremd voor doorgaand verkeer. De route kan alleen gebruikt worden door bewoners van de genoemde wegen en door fietsers.

Naast dat de route gestremd is voor doorgaand verkeer, vinden in dezelfde periode ook werkzaamheden plaats aan de genoemde drie wegen. Doordat het verkeer van de N366 niet over de alternatieve route kan rijden, kan onder meer de schooljeugd veilig over de Veenhofsweg en Alteveersterweg blijven fietsen.


Auteur

paul.abrahams