Westerwolde eerste Cittaslow-gemeente met videoclip en website

SELLINGEN

Het Westerwoldse Cittaslow-gevoel is door zanger Klaas Spekken vertolkt in een lied en videoclip.

Om het Cittaslow-gevoel extra kracht bij te zetten, heeft de gemeente ook een Cittaslow-website laten bouwen. De website dient als platform waar verbindingen kunnen worden gelegd tussen Cittaslow-supporters, inwoners en andere belangstellenden.

Burgemeester Leendert Klaassen presenteert beide initiatieven tijdens een netwerkbijeenkomst voor Cittaslow-supporters op dinsdag 27 november.

Met zowel het Cittaslow-lied als de Cittaslow-website is Westerwolde uniek in het landelijke Cittaslow-netwerk. Aan het lied en de videoclip werkte Klaas Spekken samen met Joost van der Beek (gitarist) en Leon Stikfort (videoclip). De Cittaslow-website, waar iedereen terecht kan voor informatie over Cittaslow, is een samenwerking tussen de gemeente en Cittaslow-supporter Koopmans & Van Dalen Communicatie.

Naast de presentatie van het lied en de videoclip en de lancering van de website, is tijdens de netwerkbijeenkomst aandacht voor zes nieuwe Cittaslow-supporters. Zij ontvangen uit handen van burgemeester Leendert Klaassen een oorkonde.

De gemeente Westerwolde is aangesloten bij het internationale netwerk van Cittaslow-gemeenten. Cittaslow is een internationaal kwaliteitskeurmerk dat is voorbehouden aan gemeenten tot 50.000 inwoners, die zich onderscheiden door hun aandacht voor leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorische waarden en behoud van de eigen identiteit.


Auteur

paul.abrahams